Badi mustar

Blog HU


Miért ültessünk mustárt a biokertbe?

A biokertben felszabadult sorokra igyekszünk új növényt ültetni, vagy magot vetni. Az idén a veteményesünk tervezésénél ne feledkezzünk meg a mustárról! Hogy miért? 
[ Tovább ]Masszírozz mustárt a talpadba, csodálatos dologban lesz részed!

Kevesen tudják, hogy a mustármagok rendkívül hatékonyak bizonyos fájdalmak, egészségügyi problémák kezelésében. Igen, bármennyire is meglepő, de a mustárral rövid időn belül megszüntetheted például a kínzó hátfájást vagy a hajlatokban érzett nyilallást.

[ Tovább ]Mustármag kúra

Nincs vele más teendőd, csak 1 evőkanállal bekapsz reggel és ráiszol egy pohár vizet. (Legalább így vizet is fogsz inni!) És este ugyanígy! Nem csapott evőkanál, hanem púpozásig! Nem kell megrágni! Ezek a csodálatos gömbök csodák... [ Tovább ]
A mustár 6 gyógyító hatása

Azt már hosszú ideje tudományosan is bizonyították, hogy a mustár a nyálkahártyát kiválóan oldja, a megfázásos időszak idején pedig nagy segítség lehet. Ez a fűszer azonban sokkal sokoldalúbb, mint gondolnák! Olyan különféle vegyületeket tartalmaz ugyanis, amely gyógyító tulajdonságokkal koronázza meg.

<... [ Tovább ]


Mire jó a mustár?

Költői kérdés, mindenki tudja, mire jó a mustár. Virslihez, hurkához, kolbászhoz, debrecenihez lehetőleg dupla adagban tunkolni. S legyen az asztalra készítve grillezéskor, amikor már serceg a zsír a tarjából. Ennyi?
Ami azt illeti, ettől még nem lenne a világ egyik legismertebb fűszere. Pácokhoz, mártásokhoz, ecetekhez és salát&aacut... [ Tovább ]Megnyílt a székelyföldi termékkiállítás

Gazdag kulturális program (is) várja azokat, akik meg akarják tekinteni a céhes város sportcsarnokában megnyílt termékkiállítást, amelyen Hargita, Kovászna és Maros megyei cégek, kistermelők és kézművesek mutatkoznak be. A menyitóra pénteken délben került sor.

Rácz Károly, Kézdivásárhely polgármestere ny... [ Tovább ]